![]() ![]() ![]() |
![]() |
Ontroerend afscheid van De ZangeresSTRAMPROIJ, 30 oktober 1998 Eindeloos fileleed op de A2 was er de oorzaak van dat de Kwartaalclub nét te laat arriveerde voor de begrafenismis van de ZANGERES zonder NAAM in de R.K. kerk Sint Willibrord in Stramproij. Pleister op de wonde was evenwel dat ook geen enkele vertegenwoordiger van de pers de kerk mocht betreden - de laatste, uitdrukkelijke wens van de ons veel te vroeg ontvallen KONINGIN VAN HET LEVENSLIED. Er restte dus niet veel anders dan plaats te nemen achter de DRANGHEKKEN, naast de cameraploegen van RTL-5, SBS-6 en de NOS, en de fotografen van Story, Privé, Weekend, de Telegraaf en Trouw.
De in totaal, naar schatting, vier- tot vijfhonderd belangstellenden die niet tot de kerk konden worden toegelaten of, zoals wij, niet welkom waren, konden via de op het kerkplein aangebrachte geluidsinstallatie vernemen wat zich in de kerk afspeelde. DIEP ONTROEREND was vooral de bijdrage van WILLIBRORD FREQUIN - die in het verleden indruk maakte door televisiereportages te maken over HOOFDEN uit het anatomisch lab van de Amsterdamse universiteit die voor PERVERSE DOELEINDEN zouden zijn ontvreemd maar door hemzelf bleken te zijn gestolen, en over een lab waar XTC werd gemaakt dat zich in zijn eigen garage in de achtertuin bleek te bevinden. In alle bescheidenheid meldde de TELEVISIESTER dat niemand minder dan hij de BESTE VRIEND van Mary Servaes was geweest, en dat Mary op haar nachtkastje een foto van haar en hem had staan. Willibrord, zelfs op het kerkplein hoorbaar tot tranen geroerd, vertelde ook nog dat Mary hem met ‘regelmaat’ zei: Als ik twintig jaar jonger was geweest, dan had ik het wel geweten. Dan had ik voor jou gekozen. Om misverstanden te voorkomen voegde de SBS-6-STER daaraan toe dat Mary deze opmerking ‘waarschijnlijk’ gekscherend bedoeld had - Mary was immers decennia lang GELUKKIG GETROUWD geweest met SJO.
De rouwmis duurde ruim een uur. De vertegenwoordigers van De Gezinsbode en de andere, nog resterende aanwezigen op het kerkplein - die ieder inmiddels van de dienstdoende begrafenisondernemers een prachtig, full colour bidprentje van de Zangeres hadden ontvangen - kregen toen pas goed zicht op hoe geliefd Mary bij haar collega-artiesten was geweest. Het neusje van ‘t Nederlands schnabbelcircuit bleek de mis te hebben bijgewoond. De camera’s van het verzameld journaille, op jacht naar het SHOWBIZZ-PLAATJE VAN DE TWINTIGSTE EEUW, maakten overuren. Want behalve de al eerder gememoreerde Willibrord Frequin, waren aanwezig: ALBERT WEST, DONNA LYNTON, good old TREA DOBBS, EDDY WALLY, de hoofdredacteur van de Gay Krant HENK KROL en vader ABRAHAM - de SMURFENKONING die zich thans, volgens onze collega’s van Privé, hard maakt voor een WASSEN BEELD van Mary. |
Na de mis bracht de Kwartaalclub Mary Servaes naar haar LAATSTE RUSTPLAATS. Het definitieve afscheid op de begraafplaats was, niet in het minst door de troostende woorden die de pastoor sprak, ONTROEREND. Aan de ene kant van de kist, die aanstonds ONVERMIJDELIJK in het GRAF zou verdwijnen, stond het schrijvende, filmende en fotograferende journaille; aan de andere kant de familieleden (die van Mary’s, eerder overleden echtgenoot SJO waren helaas verhinderd), de fans (onder wie opvallend veel in BLACK GAY LEATHER geklede bewonderaars) en de Bekende Nederlanders.
Celebrities als DIRECTIE EN MEDEWERKERS TROS-TELEVISIE, ANGELA GROOTHUIZEN en GERT & HERMIEN waren zonder nadere berichtgeving afwezig, maar bleken wel een GRAFKRANS te hebben gestuurd. De mooiste rouwkrans was evenwel ontegenzeglijk die van EDDY WALLY, die uit drie stroken karton een Belgische vlag had vervaardigd waarop in sierlijke KRULLETTERS stond geschreven: Vaarwel, Eddy. De Gezinsbode sprak de Belgische zanger/entertainer daarover direct na de plechtigheid aan. Eddy Wally - wiens gezang, zoals onlangs in de Gezinsbode gemeld, UFO’s blijkt aan te trekken - toonde zich verheugd over de Nederlandse belangstelling. Na een geanimeerd gesprek poseerde hij willig, maar ZICHTBAAR OVERMAND DOOR EMOTIES voor de camera van de Gezinsbode.
Na afloop werd het VERDRIET verdronken in artiestenetablissement ‘De Huiskamer van Wies’, schuin tegenover de kerk van de Sint-Willibrordparochie. Daar bevond zich onder andere Albert West. Albert nuttigde eerst een glas wijn en vervolgens twee bier. Ondanks zijn grote successen is Albert helemaal zichzelf gebleven. Hij poseerde willig met iedereen die dat wilde. Nadat hij ´Wies´ verlaten had zwaaide hij nog even naar binnen door de nicotinegele vitrage naar de TREURENDE MASSA.
|
![]() ![]() |